BARBECUE TIPS

Barbecueën is en blijft een populaire activiteit. Wanneer de temperaturen stijgen, wordt bij veel mensen de barbecue weer aangemaakt. Maar ook in de winter gaat deze in Nederland steeds vaker aan. Gek? Nee, ook in de winter barbecueën is volkomen normaal. Dat niet iedereen dit zo ziet, is pas gek. Wij geven jou graag enkele barbecue tips die ervoor zorgen dat jouw barbecue één groot feest wordt.

BARBECUE TIPS VOOR BEGINNERS EN GEVORDERDEN

Het goed kunnen barbecueën is voor sommigen een peulenschil, maar voor een groot aantal mensen kent de barbecue nog vele geheimen. Wij vertellen je graag meer over onder andere het gebruik van de barbecue, de veiligheid en wat nu het lekkerste is op de barbecue. Want als barbecue specialist met firefighters ervaring hebben wij altijd wel nieuwtjes te melden. Dit delen wij uiteraard graag met jullie. Zo draait het gebruiken van een barbecue om geduld. Voordat je begint met je barbecue feest moet je de tafel niet te vol zetten. Anders hebben je gasten geen honger meer als het eerste vlees gaar is.

BARBECUE TIPS VOOR HET BEREIDEN VAN VLEES

Wanneer je gaat voor het direct barbecueën (grillen): Strijk het rooster in met olijfolie en laat de grill gloeiend heet worden. Begin dan met het vlees te roosteren dat het snelste klaar is zoals biefstuk. Dep overtollige marinade van het vlees en let op met vettere stukken vlees. Het vet komt dan in het vuur en kan dan voor vlammen zorgen. Voorkom uiteraard dat het vlees aanbrandt. Verbrand vlees is niet lekker en tevens ongezond. Snijd daarom de aangebrande stukken van het vlees.

Indirect barbecueën (roken/smoken) vergt een andere techniek. Nogmaals draait het "smoken" om geduld. Het mooie van deze techniek is dat je de minder malse delen omtovert tot bijzondere sappige gerechten die vol van smaak zijn. 

Voor meer informatie over het bereiden van barbecue vlees lees dan snel onderstaande barbecue tips: